Един от капитаните на ЦСКА - Амос Юга, даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което разкри, че е имал специална връзка с бившия треньор на „червените“ Саша Илич. Националът на ЦАР говори и за работата с новия наставник Нестор Ел Маестро, за когото сподели, че му трябва време, както и за миналия сезон, слабото начало на настоящата кампания и други теми около 31-кратния шампион.

Юга сподели, че контузиите в началото на сезона са оказали влияние на ЦСКА, но тимът догонва смело. Африканецът е на мнение, че до края на сезона има много време, но би било хубаво софийският гранд да започва силно първенствата, защото сега е след Локомотив Пловдив и Черно море, а „там е и Лудогорец“. Халфът вярва, че тимът може да преодолее лошия старт и отново да бъдат основен претендент за титлата.

Start-photo.bg
100 снимки

„В началото на сезона имахме много контузии в отбора. Нестор Ел Маестро се нуждае от време, за да наложи своята философия. Със Саша Илич направихме много добър сезон. Беше много неприятно да разберем, че той вече няма да бъде с нас. Имах много силна връзка с него. Досега не съм имал такава с друг треньор. Даваше ми много отговорности и разчиташе на мен. Има много време до края на сезона. Трябва да догонваме. Щеше да е хубаво, ако бяхме започнали по-добре. Сега сме предизвикани да преследваме Локомотив Пловдив и Черно море. Лудогорец също е там и няма да ни бъде лесно“, заяви Юга пред DIEMA SPORT.

„Имало е запитвания към мен, но никой не е идвал с готово предложение за договор. Всеки може да си говори, но реалността е, когато имаш нещо черно на бяло. Аз нямам конкретна оферта към мен, всичко е глупост. Чувствам се добре в ЦСКА, моето семейство също. Имам договор за още три години и ще видим, но нещата наистина ми харесват, защото в клуба има наистина страхотен колектив“.

start-photo.bg
73 снимки

„Не искам да говоря като някои хора, че ще играя само за един клуб или нещо такова. Към момента съм част от ЦСКА и съм щастлив тук. Единственият клуб, където мога да отида е Лудогорец, защото е една стъпка по-напред. Но да бъда частен – не бих заменил живота в София с този в Разград. Харесва ми тук. Защо трябва да ходя там, освен за повече пари? Жена ми веднъж ме попита: „Искаш ли да отидеш в ЛУдогорец?“, а аз ѝ казах: „Не, не искам“. Така че мисля, че засега оставам тук“.

„Надявам се един мач стадионът да бъде пълен. Вярвайте на треньора и на играчите. За нас е много приятно, когато играем пред пълни трибуни. Ние печелим заедно губим пак заедно. Много е приятно да празнуваме пред 18 хиляди, а н пред 3 хиляди. Така че елате на стадиона“, сподели Юга.

Вижте цялото интервю с Амос Юга в прикаченото видео.