Играчът на Крумовград Алекс Колев коментира предстоящия днес мач с ЦСКА от 17-ия кръг на първенството. Пред „Мач Телеграф“ той говори и за повиквателната си за националния отбор за мачовете със Сърбия и Унгария.

„Като цяло в домакинските си мачове играем добре. Трудно им е на нашите противници да играят срещу нас на Коматево. Това е ЦСКА и един от грандовете в България. Ние излизаме с нагласата за победа и мисля, че трябва да приключим тази негативна серия с победа именно срещу такъв съперник. Дано успеем. Трябва да сме концентрирани и да покажем по-добро лице, защото в последните седем мача имаме само два вкарани гола. Това не говори добре и не е приятно. Започнахме добре сезона, но след това се наредиха негативни за нас резултати. Както бяхме нагоре в класирането, така се свлякохме. Настроението в съблекалнята е приповдигнато след назначението на Станислав Генчев за треньор. Той има нова визия и ние трябва да свикнем с нея възможно най-бързо. Няма време, трябва това да се случи възможно най-бързо. Идват доста тежки мачове и трябва в тях да вземем точки. С идването на новия треньор показахме по-добро лице във фаза защита, но трябва и в атакуващ план да се подобрят нещата. Надявам се тази седмица да работим върху това и като цяло да изглеждаме по-добре в следващите срещи”, заяви той.

„Разбираме Станислав Генчев какво има предвид и какво иска да се случи. Трябва да се синхронизираме с неговия стил. От друга гледна точка сме провели няколко тренировки заедно. Имахме мач за Купата, а след това и за първенството. Малко е времето, но се надявам с всеки изминал ден да свикваме с неговите идеи. Предстои да се запознаем със силните и слабите страни на ЦСКА. Имахме няколко свободни дни. Имаме достатъчно време да се подготвим за срещата. Надявам се да им се противопоставим така, както на всеки един добър отбор в Първа лига. Трябва да сме внимателни с играта на нападателите им. Преливат много бързо от фаза защита във фаза атака. Трябва да сме бдителни за тази директна игра на „червените”. Те не играят уникален футбол, а директен. Имат добри играчи като Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет в халфовата линия и играят високо. Създават ситуации пред нападателите им”, продължи той.

start-photo.bg
44 снимки

„Лесно свикнах в Крумовград. С повечето момчета се познавах още преди де дойда. Най-важното за нас е да се утвърдим в Първа лига. Главната цел е да се спасим. Точката в мача с ЦСКА ще е успех. Всяка една точка срещу грандовете е плюс за нас. Още повече моментната ни форма не е блестяща и равенството ще е успех. Но треньора ни е много амбициозен и нито той, нито ние излизаме за равенство, а напротив. Искаме трите точки! Срещу Лудогорец също на разбора ни каза, че излизаме за победа. Той е амбициозен човек и излизаме винаги за трите точки”, заяви той.

„Аз след две седмици навършвам 31 години и се надявам отново да играя извън България. Сега мисля, че показвам добро ниво. Не мисля в този момент за това. Искам в следващите мачове да вземем максимален брой точки и това е единственото нещо, за което мисля. След това може да мисля за нещо друго”, сподели Колев.

„Много се радвам, че получих повиквателна за националния отбор. Радвам се, че селекционерът Илиан Илиев е видял, че мога да помогна в този тежък момент. От мен зависи дали ще го покажа на терена. Надявам се да успеем да вземем нещо от мачовете с Унгария и Сърбия”, завърши той.