Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Аркапович направи интересно сравнение. Той използва цитат на нападателя на Байерн Мюнхен Томас Мюлер за това какви двубои ни очакват при подновяването на първенството на 5 юни.

„Трудно е. Доста дълго време футболистите не са водили нормални тренировки. А и сега, в началото, те пак не са такива. Но трябва да сме много внимателни и последователни. Както каза след победата Томас Мюлер след победата на Байерн над Унион Берлин: „Тренировките и мачовете приличат на тези за ветерани“. Вижда се, че на момчетата им липсва много неща. Но се надявам в тези три седмици да намерим точната форма. Трудно се тренира в такива условия, но няма как, трябва да се оправяме“, сподели пред „Тема Спорт“ босненският специалист на Локо Пловдив.

Добрата новина в щаба на „черно-белите“ е, че сърбинът Милош Петрович вече е напълно възстановен от контузията си , получена по време на зимната подготовка, заради която не игра досега през годината.

„В сряда му изтича карантината, след като се върна от Сърбия, и започва с отбора“, каза Акрапович.

Очаква се в най-скоро време Петрович да преподпише своя договор с „черно-белия“ клуб, както и още двама – Томашевич и Умарбаев. Предстои пък раздяла с Абдулахи и Густаво Уирис.