Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович коментира пред Gong.bg спекулациите от петък, които спрягат бранителя Давид Малембана за напускане на тима от „Лаута”. Роденият в Зеница специалист акцентира, че играчът е прекалено скъп, а ако някои отбор иска да го закупи, трябва да се свърже с клуба.

Склоняват бранител на Локомотив Пловдив да продължи в Турция?

Треньорът на „смърфовете” подчерта, че Малембана е основен играч в неговия отбор и също така се радва, че Локомотив е спомогнал за солидното му развитие, откако футболистът заигра в родната efbet Лига.

26 снимки

„Много просто отговарям на такива въпроси. Ако иска някой Малембана, трябва да се обади на клуба, но всеки трябва да е наясно, че ще бъде много скъп. Давид много добър футболист и титуляр за нас. Нито имаме желание да го пуснем, но ако дойде оферта, трябва да се заплати голяма сума. Трябва да се отбележи, че нашият отбор му помогна много да се развие и ние му дадохме възможност да се докаже играч. Направи го много добре”, призна Акрапович за Gong.bg.

„Казвам, че който иска Малембана, трябва да го откупи. Истината е, че той няма фиксирана трансферна клауза в договора и ще трябва да се преговаря, ако има даден футболен клуб амбиции да го вземе”, призна още той.

„Имаме желание от понеделник да започнем да работим на малки групи с отбора. От БФС ни пратиха програма и ще се придържаме към нея и малко по малко да продължим да правим занимания и да се подготвим за старта на първенството”, завърши Акрапович.