Един от акционерите в Левски – тръст „Синя България“, излезе с официална позиция, в която разкрива плана за действията си относно погасяването на дълга на клуба към НАП.

Това беше направено, след като от „Герена“ съобщиха размера на сумата, събрана във втория етап по продажба да акции. Както е известно, целта на „сините“ е увеличаване капитала на клуба, а средствата да използвани за изплащане на задълженията към приходната агенция.

От тръст „Синя България“ публикуваха официалното си становище във „Фейсбук“. В него те са категорични, че повече няма да превеждат пари в оперативната сметка на Левски, а всички приходи, събрани от техните кампании за погасяване на дълга ще бъдат внасяни директно в специалната сметка, отворена специално за дарения заради задълженията към НАП.

Освен това от тръста, който е притежател на 10% от акциите на Левски, съобщиха, че за последните три години със собствените си инициативи е събрал 421 293,28 лв за спасението на клуба. Организацията на фенове на „сините“ показа и последното платежно нареждане, с което са преведени 6166 лв.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ТРЪСТ „СИНЯ БЪЛГАРИЯ“

Скъпи левскари,
Вече повече от 3 години тръст "Синя България" ежемесечно превежда на ПФК Левски сумите, постъпили по сметката на организацията от DMS кампанията - част от по-голямата кампания #ВсичкиЗаЛевски - която през 2020 спаси любимия ни клуб от фалит.

До настоящия момент общата преведена сума към клуба е 421 293,28 лв.

Информираме ви, че с решение на УС, породено от продължаващите затруднения на ПФК Левски да се справи с обслужването на задълженията си към НАП, от настоящия месец нататък ще превеждаме сумите, които се генерират, директно по сметката за целеви дарения за намаляване на тези задължения, а не както досега към оперативната сметка на клуба.

Можете да се включите в кампанията като изпратите СМС с текст DMS LEVSKI на номер 17 777.

Само Левски!