Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов сподели пред „Мач Телеграф“, че когато бъде избрана фирма, реконструкцията на стадион „Българска армия“ ще започне. Той коментира и слуховете, че не може да се намери компания, която да разчисти всички отломки от стария стадион преди началото на реконструкцията.

„Подготвяме трудните процедури и ги пускаме. Когато бъде избрана фирма, реконструкцията ще започне възможно най-бързо. Не мога да кажа дали наистина се търси фирма, която да изнася предметите и седалките от сегашното съоръжение. Ние сме проучили пазара. Това по-скоро го знаят консултантите по строежа. Все си мисля, че ако в България няма фирма, ще се търси опция от чужбина. В Европа ще има такава фирма. Ние ще го направим всичко, както се прави. Така беше обявено от самия клуб. Която фирма спечели търга ще бъде съответно избрана. Ако те не могат да отговарят на критериите или не се появят кандидати, ще се разшири търсенето. Може да се гледа и извън България и е възможно да се гледат повече от една фирма, които да поемат съответните части. Сега сме съсредоточени н това са направим тъжната процедура и да изберем фирма, за да започва обективната реконструкция. Не мога да кажа колко са основните етапи на цялата реконструкция. Този въпрос е по-скоро към архитектите  и консултантите. По наредба актовете са 19 до откриването“, заяви той.

start-photo.bg
56 снимки

„Не мисля, че има нещо, което да ни притеснява към този момент. Щом клубът излезе с официални съобщения, сме спокойни, че можем да започнем да го правим. Дали ще се появят в самия процес някакви пречки… Най-вероятно ще се появят, но както сме преодолявали тези до този момент, така ще преодолеем предстоящите,“, каза още Трендафилов.

Адвокатът разкри още, че делата срещу реконструкцията на „Българска армия“ вървят добре за клуба.

„Днес (б.р. - вчера) имаше съдебно заседание по едно от делата с жалбоподателя. Не ми се ще да коментирам съдебно дело, но мисля, че мина добре. С редица странности и редица недопустими процесуални действия. Съдът реагира абсолютно законосъобразно и правилно. Всичко е наред“, обясни Трендафилов.