Вече има точна дата, на която ще стане ясно бъдещето на Левски. Денят Х за "сините" е 6 юли, а дотогава кандидат-купувачът Джоузеф Диксън е обещал да преведе на клуба 3 500 000 евро, каквато бе предварителната уговорка. 

Британецът е обещал да вкара в касата на клуба тази сума още преди да вземе акциите на Левски, като така ще гарантира интереса си към клуба и факта, че има пари. С въпросната сума "сините" ще покрият наложащите задължения към футболисти, треньори, служители, както и забавени плащания към държавата, което ще гарантира участие в елита следващия сезон. 

Антон Узунов
22 снимки

БФС обяви, че са дали лиценз на Левски, но той може да бъде отнет заради системно и продължително неизплащане на заплатите. 

Собственикът на "сините" - Наско Сираков, е настоявал тези пари да влязат в касата по-скоро, но адвокатът на Диксън е обяснил, че процедурата по подобен транш е по-дълга от очакваното. А всичко това означава, че несигурността на "Герена" ще продължи поне още 20 дни.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф". 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.