Президентът на Етър - Георги Камарашев, заяви, че няма опасност "болярите" да не получат лиценз за професионалния футбол. Шефът на клуба от Велико Търново успокои феновете, опровергавайки твърденията, че шампионите от 1991 година ще остаант без лиценз заради непокрити задължения.

18 снимки

"Дължим над 40 хиляди лева на друг клуб от Първа лига, но те ще бъдат погасени до края на седмицата. Пречки за лицензирането няма ад има", заяви Камарашев пред бТВ.

В същото време стана ясно, че ръководството и треньорът на Етър - Петко Петков, са имали среща с кмета на Търново - инж. Даниел Панов. 

"Имам апел към спортните журналисти и цялата общественост - да свалите ръцете си от Етър! В този момент на всеобща криза в икономиката и момент на оцеляване да говорим за забавяне на заплати и отнемане на лицензи е доста преувеличено. Тук е моментът да благодаря на Община Велико Търново и на кмета Даниел Панов, които полагат усилия футболът във Велико Търново да съществува. Имам уверението на ръководството и лично на кмета, че всички задължения ще бъдат изплатени и всичко ще бъде наред, както досега", коментира Петков.