Проучване на "Мач Телеграф" показва доста впечатляващи цифри, постъпили в касата на футболната централа от наложени наказания на родните клубове. Досега са събрани близо 350 000 лева след мачовете в efbet Лига. В нея дори не влизат индивидуалните санкции за жълти и червени картони, които се налагат на играчите, както и наказанията от турнира за Купата на България.
 
Споменатата по-горе сума е събирателна от глобите на всички клубове в елита заради прегрешения на феновете им. Най-често отборите са санкционирани заради факли, димки, обидни скандирания и хвърлени предмети от трибуните.
 
Категорично може да се каже Левски и ЦСКА са най-големите спонсори на футболната ни централа. Двата клуба са били глобени общо 144 450 лева от началото на сезона. Това прави цели 41,7% от общите парични наказания в елита, а тази цифра можеше да е и още по-солидна, ако феновете на ЦСКА не бойкотираха двубоите на своите любимци през по-голямата част от кампанията до момента. Интересно е да се спомене, че "сините" фенове не пропускат да се отчетат при всеки мач. С други думи - на "Герена" са глобени след всеки кръг в елита. "Червените" са пропуснали два пъти - веднъж при гостуването на Ботев Пд в Коматево, където традиционно гостуващата агитка е малка. Вторият път бе в Бистрица срещу ЦСКА 1948, където ултрасите не влязоха на трибуните, а гледаха мача от хълм над стадиона.
 
Само за сравнение ще дадем общите глоби на отборите от Висшата лига в Англия от началото на сезона са общо 1 300 000 паунда, което е близо 2 900 000 лв.