Ботев Враца и Витоша Бистрица завършиха 1:1 във втория мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Гостите могат повече да съжаляват, тъй като през второто полувреме излязоха преобразени, след като в продължението на първата част допуснаха гол от Валери Домовчийски от дузпа. Витоша успя да наложи натиск над съперника си и "Бистришките тигри" можеха в самия край да си тръгнат с трите точки. Щурмът им довече до корнер в 92-ата минута, след който се получи разбъркване и топката попадна у Евгени Зюмбулев, който я прати във вратата с глава, но попадението му бе отменено заради засада.

 

Ботев Враца започна мача с поредица от корнери, които обаче не доведоха до желания резултат.

Едва в 17-ата минута Симеон Мечев накара Християн Василев да се намесва след далечен удар в очертанията на вратата.

До 19-ата минута домакините вече имаха на сметката си 3 изстрела във вратата на съперниците си.

В 30-ата минута Петър Атанасов  отправи доста добър удар от фаул в десния ъгъл на вратата, който обаче бе париран от Християн Василев и излезе в корнер.

5 минути по-късно При центриране от фаул за гостите, Григор Долапчиев овладя коженото кълбо и стреля, но ударът му бе блокиран.

В 41-ата минута Мечев центрира отлично отляво и бившият стрелец на английския шампион Манчестър Сити - Валери Божинов овладя на гърди, а впоследствие оправи брилянтен удар, който обаче бе спасен със сетни усилия от Християн Василев.

В самото продължение на първото полувреме Валери Домовчийски изведе домакините от 11-те метра след точно изпълнена дузпа. До нея се стигна, след като Котев влезе остро в краката на Мечев.

Второто полувреме започна със слаб удар на Котев, който попадна в ръцете на Костов.

В 58-ата минута Ангел Лясков получи топката на границите на наказателното поле отляво и финтира защитник, стреляйки с десния крак, но топката мина встрани от левия стълб на вратата.

5 минути след това Валери Домовчийски се оказа непокрит в наказателното поле и стреля, но във вратаря.

В 74-ата минута резултатът бе изравнен. Кабов открадна топката от защитник и асистира на непокрития Динев след страхотно центриране отляво и реализира от 4-5 метра без затруднение.

В 80-ата минута Петър Атанасов получи топката в наказателното поле, но пропиля отлична възможност да изведе отбора си напред в резултата.

Последната дума можеха да имат гостите, след като след изпълнение на корнер от Атанас Кабов, топката попадна у Евгени Зюмбулев, който опъна мрежата, но голът му бе отменен заради засада.