След осем загуби от началото на сезона Ботев Враца се изправя срещу последния в класирането - Витоша Бистрица. Във Враца може да гледат на тази среща като една отлична възможност да се завърнат обратно към позитивните резултати.

Двубоят в Бистрица е с начален час 12:30 и е първият от програмата във вторник. Мача може да наблюдавате в пряко пердаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим всичко най-важно минута по минута.

Времената за Ботев са тежки. Само 3 победи от началото на сезона. Един успех в последните 7 кръга и 2 поредни загуби, в които отборът допусна 7 попадения. Напрежението се покачи до радиационни нива в атомен реактор, но авария все още няма. Ръководството гласува доверие на Сашо Ангелов - най-дълго служилият от настоящите наставници в българския футболен елит.

След разгрома в Стара Загора имаше жертва - бе освободен Апостол Попов, а предвид фарактера на Сашо Ангелов и представянето на възпитаниците му от началото на сезона, едва ли някой от тях може да се чувства спокоен за бъдещето си в отбора.

Витоша пристига във Враца и тази битка може да се превърне в лекарството, от което Ботев има нужда. Бистричани са с 13 поражения в 14 кръга от началото на сезона, а хората на Сашо Ангелов се наслаждават на серия от 4 поредни победи срещу този опонент.

Очакванията са завишени след чудесното представяне през миналия сезон. Ясно е и, че напрежението е по-голямо и какво останалите очакват от Ботев Враца и са по-добре подготвени да се противопоставят.

Този сезон е по-трудно, но разликата в точките не е толкова значима. На същия етап преди година врачани имаха само 1 победа и 3 точки повече, а тогава за тях се говореше като приятната изненада.