Нападателят на Славия - Ивайло Димитров, изрази задоволството си от формата на "белите" след подновяването на шампионата.  Отборът продължи серията си и вече е с пет поредни победи. Доброто представяне дава повод за оптимизъм на Косъма, че тимът може да се пребори с Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив и да стигне до втората позиция в крайното класиране.

“Трябва да се налагат млади момчета и да има търпение към тях. Това е пътят и ние го следваме. Ние по-опитните им помагаме. Нормално е да грешат понякога. Ако успеем да спечелим точките, които ни трябват за турнирите, ще играем в Европа. Не е поставена такава цел от ръководството. Реално ние сме в борбата за второто място. Лудогорец е далеч напред, но от другите отбори сме съвсем близко. Ако се представим добре в плейофите, защо да не успеем да го постигнем”, каза Димитров.

“Българите не сме по-слаби футболисти от чужденците. Четох, че един млад футболист трябва да изиграе 56 мача, за да разгърне потенциала си. В България кой треньор има смелостта да чака млад играч толкова срещи?”

“Мисля, че феърплейът в българското първенство е факт. Не съм забелязал друго. Аз съм напълно здрав, изцяло треньорско решение бе, че останах резерва срещу Царско село. Аз съм готов да помагам винаги, когато треньорът прецени. С Берое ще е труден мач срещу силен съперник, но се надявам да излезем победители. Най-лесно е да се играе срещу силните отбори. По-трудно е срещу отборите, които се затварят. Те са ни по-неудобни. Не може само да се побеждава. Рано или късно ще загубим и ние”, каза още Димитров.

“Това, което се случва с Левски, а преди и с ЦСКА, не е добре и не е нормално. Надявам се скоро да се изяснят и оправят финансовите проблеми. Това се отразява и на играта им - нормално”, заяви нападателят.