Треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че проверката с Добруджа е била важна, тъй като варненци са търсили игра, която да прилага в efbet Лига. Опитният наставник също така призна, че е дал повече игрови минути на хората, които са им нужни и призна, че "моряците" ще играят контрола и с втородивизионния Локомотив Горна Оряховица.

"За нас контролата бе полезна, игра се близо до това, както се играе в първенството. Ние търсехме най-важното - тези хора, които нямат толкова игрови минути да поиграят. Надяваме се другата седмица да направим още една контрола, за да може да се натрупа опит и да не губим този ритъм от първенството. Очертава се контролата да е с Локомотив Горна Оряховица, отново във Варна. Най-вероятно проверката ще е в събота, но първо трябва да разберем програмата. Младите, които дойдоха от старшата, се представиха добре. Те не са за първи път с нас, те бяха през цялата подготовка, така че не е учудващо. Доволни сме от тези, които са с нас - Павел Георгиев, Велислав Василев и другите. Доволни сме от представянето им и се вижда, че израстват с всяка една минута. Може би другото първенство на тях ще им се гласува доверие повече. Възстановяването на Файсел Касми и Леандро Андраде върви добре, но може би другата седмица евентуално ще могат да се включат с отбора. Стефан Велев, когато бяхме в Локомотив Пловдив, стана една контузия и той игра 8-9 мача игра като десен бек и имахме само победи, така че играл на тази позиция."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.