Отборът на ЦСКА се се похвали с благорадна инициатива. През изминалия уикенда са били събрани над 8000 лева за закупуването на кувьози за отделнието по неонатология към МБАЛ Благоевград. Средстава са били събрани на благотворителен турнир по минифутбол на феновете и приятели на ЦСКА в Благоевград и областта под наслов "За нашата родина, за нашите деца".

Ето какво написаха от "червените" на официалния си сайт:  

Армейци,

през уикенда се проведе вторият пореден благотворителен турнир по минифутбол на армейските фенове и приятели на ЦСКА в Благоевград и областта. Тази година благородната кауза на състезанието е набиране на средства за закупуване на кувьози за отделението по неонатология към МБАЛ Благоевград. Отново основен слоган на турнира беше "За нашата родина, за нашите деца".

Победител в надпреварата стана отборът на "Red Passion Strumyani". По-важното обаче е, че всички участници в двубоите събраха сумата от 8058 лева, като се очаква до края на тази седмица тя да се увеличи. Организаторите на събитието са подали молба до Община Благоевград и тя да се включи финансово като дарител и се чака решение на общинския съвет дали това ще се случи и съответно каква сума ще бъде дарена. 

Ръководството на ЦСКА също се включи в благородната кауза като връчи оригинална фланелка на капитана Валентин Антов с автографите на целия отбор, която да бъде продадена на търг и средствата да се прибавят към сметката на турнира. Наддаването за нея ще продължи до 24:00 часа на 16.10.2020 г., а на 17.10.20 г. ще бъде обявен новият и притежател и цената, на която се е сдобил с нея. До момента най-високата оферта за фланелката на Вальо Антов е 1100 лева.

Всеки от Вас може да участва в търга за нея, както и просто да се включи в дарителската кампания с каквото може, за да съберем повече средства "ЗА НАШАТА РОДИНА, ЗА НАШИТЕ ДЕЦА"...