Отборът на Реал Мадрид записа втори пореден разочароващ резултат в Ла Лига. В третия кръг от испанското първенство за сезон 2019/2020 „белия балет” на Зинедин Зидан имаше нужда от низвергнатия през лятото Гарет Бейл, за да се добере до реми 2:2 при гостуването си срещу Виляреал. „Жълтата подводница” все така остава един от петте тима в Примера, които все още нямат победа, като със сигурност съжалява за изпуснатата възможност да сгъсти облаците над „лос бланкос”.

Бейл отбеляза и двете попадения, чрез които Реал се връщаше в срещата, като отново даде причина на клубните фенове да бъдат разединени в мненията за него след два напълно излишни жълти картона в продължението на срещата.

Срещата започна по доста неприятен начин за гостите от столицата, които инкасираха попадение след само 12 минути игра. Карл Токо-Екамби беше изведен в дълбочина и макар топката да избяга малко повече вляво, все пак успя да отправи изстрел. Тибо Куртоа изби с крак, а Жерар Морено дотича и довкара топката – 1:0.

Реал имаше доста трудности да стигне до каквито и да е ситуации пред вратата на Андрес Фернандес. Оказа се обаче, че „белия балет” има нужда от един-едничък шанс, за да изравни. В добавеното време на първата част Лука Йович блесна с чудесен пас с пета надясно в наказателното поле за Даниел Карвахал, който пък центрира безупречно и за Бейл остана най-лесното – да вкара за 1:1 на празна врата.

Второто полувреме започна силно за мадридчани и в 58-ата Тони Кроос опита марков шут от дистанция. Той нанесе изстрел от около 20-ина метра и опита да се възползва от факта, че вратарят Фернандес не беше на идеална позиция. Въпреки това стражът се прояви брилянтно и предотврати опасността.

Четири минути по-късно Бензема отбеляза с глава след центриране от ъглов удар. Тук обаче се намеси ВАР и след дълъг преглед се установи, че французинът е бил с броени сантиметри в нередовна позиция и реферът Хесус Хил Мансано отмени попадението.

То подейства като сигнал за домакините, които започнаха да атакуват малко по-смело. Резултатът от това не закъсня, тъй като в 74-ата минута грешка в защитата на реал позволи на Жерар Морено да стреля съвсем непокрит от точката на дузпата. Куртоа отрази този изстрел, а топката отскочи вдясно от вратата му, за да отиде при Пабло Онтиверос. Той центрира по земя покрай шпагата на Карвахал и намери Мойсес Гомес сам срещу вратата – 2:1.

Въпреки това отново Бейл се притече на помощ. В 86-ата минута Реал организира мощна атака през центъра, а Модрич я насочи надясно към Гарет Бейл. Той използва този факт, за да премине покрай пазача си и с перфектен шут в близкия долен ъгъл да реализира за 2:2.

Това обаче съвсем не беше последният забележителен миг около уелсеца. Звездата на Реал успя да си издейства и изгонване за два жълти картона, които станаха факт в продължението на мача. Между двете официални предупреждения нямаше и 120 секунди отстояние, като и двете нарушения бяха особено безцеремонни.