Локомотив Пловдив разби Левски с 3:0 във виртуалния сблъсък за Купата на България на FIFA 20. За „черно-белите“ игра вратарят Илко Пиргов, а за „сините“ бе Симеон Славчев.

Стражът на „смърфовете“ показа завидни умения във онлайн футбола и показа на по-младия си съперник, че ще трябва още малко да тренира.

В двата състава личаха имената на настоящи и легендарни звезди от света на футбола като – Хосеп Гуардиола, Георге Хаджи, Карим Бензема, Мануел Нойер, Джейми Варди, Рио Фърдинанд, Неймар, Лукас Моура и други.

Първата среща бе изцяло равностойна. Пиргов и Славчев редуваха атаки, но вратарите на двата тима не допуснаха попадения. Вратарят на Локо Пловдив изненада своя съперник в края на продълженията с гол на Неймар в 117-ата минута. По този начин Пиргов поведе на Славчев с 1:0.

Стражът на „черно-белите“ показа още по-голяма увереност във втория мач и показа кой има по-голям опит във виртуалния футбол. След нулево равенство на почивката, Пиргов реализира два бързи гола в началото на втората част чрез футболиста на Нюкасъл Максимен и Георги Хаджи. Славчев не успя да противодейства на Пиргов и в самия край на срещата допусна и трети гол, който бе реализиран отново от румънската легенда. Това означаваше 2:0 за Илко Пиргов.

„Беше избрал по-атакуваща тактика и за това се получи този резултат. Имаше много пространства, от които се възползвах. Двамата сме равностойни играчи. Не играя прибрано, а залагам на пресата. Играл съм малко повече от него и това ми помогна. Той ми сподели, че не е играл отдавна. Играя вечер, когато заспят децата. С практиката ставаш по-добър“, заяви вратарят на Локомотив.

„Реших, че ще подбера по-агресивна тактика. Помислих си, че ако съм по-атакуващ бих го изненадал. След първия гол се оголиха пространства. При 2:0 трябваше да атакувам. Говорихме си, че не съм играл често Фифа в последните месеци, а наблягам повече на белот (смее се). Мотивирах си и играх малко повече“, каза Славчев.

В същото време Илко Пиргов се пошегува със Симеон Славчев дали е научил белота.

В третия двубой набралият скорост вратар на Локомотив Пловдив победи с категоричното 4:1 и спечели напълно заслужено първата битка между двамата.

„Различното между нас е, че аз съм играл повече от него. Няма огромна разлика. Гледат хората и исках да видят нещо красиво, а не да се подиграя със Славчев в края на мача. Важна е победата, но играем с благотворителна цел. Ако бях загубил нямаше да я приема като огромно нещо. Ставаш по-добър, ако я практикуваш. Ще се опитам да съм на ниво и мисля, че след няколко тренировки ще е още по-добре. Ще е още по-интересно следващата седмица“, каза Пиргов след мача.

„Представлявам Левски, но играя лично аз. Ще намеря време, за да тренирам. Заслужено 3:0 за Пиргов. Няма да се оправдавам. Практикува по – често FIFA от мен, не съм играл и това ще е искра, за да се запаля отново. Колкото по-често играеш, толкова по-голям опит имаш. Всички знаят, че Пиргов е добър. Една седмица дали ще е достатъчна ще покаже как ще се представя. Яд ме е за нашите зрители. Бяхме се подготвили с хореографии и мексикански вълни. Каузата е хубава“, сподели Славчев.

Виртуалният сблъсък, организиран съвместно с ESL България, ще бъде с благотворителна цел!

Привържениците ще могат да подкрепят каузата на Фенклуб „Локомотив“ (Пловдив) pLOVEdiv срещу Covid-19: https://bg. helpkarma.com/cam..../plovediv-sreshtu-covid-19-1355

Или акцията „Един за всички, всички за „Левски“, чрез която ще подкрепят клуба посредством кампанията „DMS Levski на 17 777“.

Следващият сблъсък между Илко Пиргов и Симеон Славчев е следващата събота, 16 май, когато Левски ще приеме Локомотив Пловдив в реванша за Купата на България.