Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски сподели, че Бруно Акрапович и Георги Иванов – Гонзо вече са сформирали много добър екип, който вече работи успешно. Босът на „смърфовете” даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

Президентът на Локо Пд разкри, че бюджетът на клуба се е увеличил с 1 милион лева за този сезон след участието на отбора в Лига Европа.

„Ако говорим за футбол в Аржентина и Бразилия, нещата са неизмерими с тук. Два дни от пътуването бях до Бока Хуниорс и Индепендиенте, това е религия там, а отношението на феновете е много различно, там те са акционери и всеки месец си плащат членски внос. Бока има 150 хиляди акционери, Индепендиенте има 40 хиляди акционери, каквато и цифра да сложиш + 10 евро билета, може да се направи сметка какви приходи има за издръжка на клуба”, сподели Крушарски по повод скорошното си пътуване в Южна Америка.

„Въпросът е кой може да отиде в Индепендиенте от клуба ни и да се представи достойно, а не само да се разходи. Дал съм задача да се занимаят сериозно. Когато го видят в Индепендиенте да играе, неговата цена къде отива? В пъти се качва, отколкото в България. За мъжкия отбор на Индепендиенте идеята е да изпратим от мъжкия тим, а за останалите е за обучение и обмяна на опит. Там също имат желание да научат нещо от нас.”

„Имам любими играчи, да, всички ги знаят, но те са най-пострадалите от целия отбор – Бирсент Карагерен и  Парвиз Умарбаев. Отборът си има своето положително, което научи от Лига Европа. Нито едно от тези момчета, от младите говоря, не беше играло в евротурнирите.  80-те години си спомням участието на ЦСКА, тогава отборът победи Нотингам, Аякс, Ливърпул. Всеки следващ мач вдига нивото на отбора, успокояват се, виждате как играе сега Локомотив. Отборът играе сега 90 минути без умора”, каза още Христо Крушарски.

Колкото до треньора Бруно Акрапович, босът на Локо Пд сподели: „Спекулациите, които се появяват днес ще подпише, утре ще подпише, ние сме се разбрали преди два месеца. Даже вчера се пошегувах, да пусна партенка, че няма да подпише договора, да видя каква ще е реакцията. След като сме се разбрали, няма за какво да си говорим. Подписването е формално. Една година преди това имаше плюене, викане, крещене, докато се стигне до днес, за да се разбере, че трябва търпение. Бруно Акрапович никога не е бил пред уволнение.”

„В началните години, когато бях лаик, казах, че аз трябва да печеля. Аз тази година съм добре, помогнах си и това се отрази на действията на отбора, защото бюджета малко се увеличава. Това са добри приходи, и 5 лева да вземем, ни вършат работа. Бюджетът скочи горе-долу с 1 милион лева. Това пак не е достатъчно. Моята кошница това ми позволява.”

„Футболистите са особен чешит хора, те мислят само за себе си. Стивън Езе, жив и здрав, да печели и да стане милиардер, той ще си остане Стивън Езе, неговата глава я пълни мениджърът. Мениджърите са пиявици, които само смучат, без да дават. Проблемът на тези момчета е, да се се поогледат, да се ослушат и ако не идва влакът, да преминават. Ако аз не го наложа, мениджърът с какво ще му помогне? Сега има още трима като Стивън Езе, даже по-добри. Човек, когато си мисли, че е незаменим, това е най-лошото. Човек се учи, докато е жив.”

„Сега Гонзо вече се е заел, при него няма ляво и дясно, при него всичко е директно. Вече се почувства присъствието на Георги Иванов. Вече Бруно има с кого да комуникира и то нормално, парира някои удари. И другата му дейност е ДЮШ, да направим пирамидата, от школата до мъжкия отбор. Вие не знаете ли, че Локомотив е най-интригантският клуб. Сега откакто Иванов е там, нещата са променени, имаше атаки и по Чавдар. Чавдар е много добър човек, много мек и не иска да влиза в конфронтации, докато Гонзо е прям и точен, не дава на никого да прави неправилни неща в клуба. Тандемът Акрапович – Иванов вече се вижда. Те се допълват взаимно. Вчера за първи път бях в клуба и видях отношението какво е, на единия към другия, както и на целия наличен състав на стадиона, разликата е огромна.”

„Феновете на Локомотив ще напълнят стадиона, ако има театър. Ако си правим разходки по терена, кой ще ни гледа? Кой ще си харчи парите за псевдоигра? 4-5 хиляди е нормално за България да има на всеки мач.”

Относно проблемите с базата, Христо Крушарски сподели: „Нещата за концесията на стадиона защо не участвахме са ясни. Не искам да ровя, защото повече мирише. Имахме уговорка, не се получи. Направих проекти и на стадиона, и на базата, въпреки че нямаме виза за проектиране, но аз ги направих, за да се направи концесионният план, за да е ясно какво ни трябва, обаче защо стана така… Тези, които са изчислявали сметките, са работили „дайте да вземем”, а не да дадем. Благодарение на премиера Бойко Борисов, ако не се намеси, нещо няма да се случи. Все пак е добре, че има кой да им нарежда и да ги е страх. Със стадиона ще се закрепим, но с тренировъчната база сме жив-зян. Имаме едно изкуствено игрище, един терен – кошарата и тренираме на официалния терен. А децата къде да тренират? Ако Общината се забави с концесионната такса? Дори с концесията, базата пак си е общинска. Ако там имат поне малко желание, бързо да стане, ще се намери вариант. Проектът е готов. Инфраструктурата за базата, канал, дренаж, вода, ще отнеме поне 6 месеца. Идеално е сега зимата да се работи и от юни-юли да имаш нещо за работа.”

„Надявам се Локомотив да озори доста отбори тази година. Отборът знае какво е тройката и какво е Купата на България, те знаят и сме се разбрали по всички правила на играта. Аз не мога да надскачам Стефка Костадинова. Лудогорец си е отборът със създадена традиция, с асфалтиран път, само трябва да надгражда. Ние сме далеч финансово. Бюджетът на Индепендиенте е 20 пъти по-голям от този на Локомотив Пд. Тази година вдигнахме с 1 милион лева, догодина да са пак 1 милион. Даже и повече от 5 милиона да е бюджетът за догодина, ако сме в тройката, даже и 5 милиона ще надхвърли”, завърши Крушарски пред DIEMA SPORT.