Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че от клубното ръководство подготвя жалба по повод съдийството на Волен Чинков след загубата 0:1 от Локомотив Пловдив в 14-ия кръг на efbet Лига. Наставникът обаче не счете това за единствения важен фактор, довел до прекъсването на серията от 4 поредни срещи без загуба, като наблегна повече върху неумението на „моряците” във финалната фаза от атаките.

В последния половин час от срещата варненци имаха предимството да бъдат с човек повече след втори жълт и респективно червен картон за Милош Петрович, което по думите на Илиев не е имало позитивен ефект върху представянето на Черно море.

„Причините за загубата са, че ни отбелязаха, а ние не успяхме да изравним. Имахме преимущество във владението на топката в хода на цялата среща, но завършващият пас не спореше. С цената на доста картони Локомотив успя да ни удържи. През второто полувреме опитахме същото, останахме с човек повече и там някъде мачът се поразвали. За мен по-добре да бяхме останали 11 на 11. Щеше да стане мач. Завършващият удар и в последните 30 метра трябваше по-бързо да се работи, може би с дрибъл да се рискува… Лошото беше, че те си вкараха красив гол и после влязоха в своята схема да играят на контраатака. Не може да си доволен от футболистите, когато сме загубили, но като цяло идеята за мача я изпълнихме. Ако бяхме стояли малко по-високо и ако нямаше този гол в тяхна полза, щяхме да имаме доста повече ситуации", каза Илиев пред камерата на DIEMA SPORТ.

"Завършващата ни фаза не беше на висота. Беше доста гъсто, понеже работехме по-бавно с топката. Давахме им възможност да затварят фланговете. Може би трябваше да рискуваме, да играем по-остро. Получи се двуостър мач, както и очаквах. Лошото е, че в такива ситуации сме от другата страна. След като играчът на Локомотив беше изгонен, а това можеше да се случи още през първото полувреме, не стана мач – падане, тъчове… Ние трябваше да сме по-агресивни, по-арогантни в последните метри, в наказателното поле. Това е."

"Като видях назначението на Волен Чинков, ми беше ясно. Не искам да влизам в тази насока. От ръководството са се обадили на нашата администраторка, че трябва да се пусне жалба. Аз не знам, не мога да кажа. След изгонването всяко докосване стана фаул. Почнаха компенсации. Аз не съм гледал нищо. Трябваше да вкараме гол. Щяхме да видим при равен резултат как щяха да бавят или съдията какво щеше да измисли. Жалко, че не успяхме да изравним. Замисъла, който го имахме, го направихме."

"Срещу ЦСКА, независимо какво се пише и говори по техен адрес, трябва да играем на висота. Те са от водещите отбори, които могат да решават мачовете от малко на брой ситуации. Не бива да допускаме гол и същевременно да отбележим. Дано хората ни подкрепят, защото навлизаме в такава фаза от първенството, в която са ни нужни точки", завърши Илиев.