Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков разясни няколко неща при старта на подготовката на шампионите.

"Знаете, че футболистите, които представяме днес, имат договори от Нова година. Идват като свободни агенти, искам да им пожелая успех, с двамата се разбрахме много бързо. Искам да им пожелая успех с Лудогорец", коментира спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков при представянето на новите попълнения на Лудогорец - вратарят Падт и португалецът Гонсалвеш.

"Да пожелаем успех на Моци, от другата страна на барикадата, където нещата са доста по-трудни, той ще го усети. Той е истински професионалист, който обича Лудогорец. В последните две-три години променихме малко политиката, обърнахме повече внимание и на Академията. Имаме вече отбор и в третия ешелон, подобряваме и условията. Доминик Янков с изявите си показа, че се развива добре. Беше избран и за най-добър млад състезател. Това ще бъде пътят. Част е вече от националния отбор на България.

Преминаваме през тежък период, с работа и постоянство, тези които остават, убеден съм, с футболистите които разполагаме имаме новите Марселиньо, Моци, Владо Стоянов. Антон Недялков е част от гръбнака на Лудогорец. Очаква ни тежка година, но аз съм спокоен, тъй като Лудогорец винаги се е изправял срещу сериозни предизвикателства. Станахме убедителен шампион, пет кръга преди края, това доведе до спад на мотивацията", каза още Караманджуков.

"Не е затворен трансферния период. Всеки футболист се привлича със съгласието на треньора, имаме още играчи, с които преговаряме. Имаме достатъчно добри футболисти, трябва ни още малко сработеност", добави той.

"Следващият Доминик Янков е Иван Йорданов. По решение на старши-треньора и ще бъде изцяло в първия отбор. От Б отбора в цялата А група имаме футболисти. Нивото на Лудогорец е изключително високо. Младите играчи ще ги преотстъпваме. Съвсем скоро на тази стена ще започнем да представяме нашите момчета. В Академията се работи професионални, осигурили сме всичко. Това е пътят", добави той.