Лудогорец е логичният шампион. Разградчани могат да стигнат до титлата по два пътя

Форматът на Първа лига може и да има някои грапавини и доста критици, но в условията на световната пандемия има и своите плюсове. За разлика от повечето шампионати, които трябва да бъдат финализирани в 10-12 и повече кръгове, нашият позволява да бъде консумиран скорострелно и да се избегне риска от натрупване на много мачове за кратък период или нулева година.

Най-логично от морална и юридическа гледна точка изглежда да се изиграят оставащите два кръга до края на редовния сезон и с това първенството да завърши, при положение, че може да бъде подновено най-рано на 13 април , което изглежда оптимистичният вариант. Тогава Лудогорец трябва да е шампион, защото има 9 точки аванс на върха два кръга преди края, като разградчани на всичко отгоре имат и отложен мач с Арда. За Купата остават 5 срещи, които също може да бъдат вписани в рамките на месец.

Така оттам ще бъде излъчен вторият евроучастник. Второто място ще даде още една квота за Лига Европа, а третият ще играе бараж с отбора, завършил на седмо място, за да се спази наредбата за първенствата и турнирите. Витоша пък изпада, защото и на теория няма как да се спаси. От БФС са на мнение , че дори и пандемията с коронавируса да се разрастне и първенството да не се доиграе, пъзелът е нареден. За разлика от многобройните дискусии в Англия дали Ливърпул трябва да бъде шампион, ако сезонът завърши сега, при нас положението е много по-изчистено.

Меридиан Мач