Легендата на ЦСКА и националния отбор на България - Георги Димитров, даде ексклузивно интервю пред Gong.bg. Джеки претърпя операция в столична клиника в началото на януари, след като беше диагностициран с рак на дебелото черво. В момента бившият защитник се лекува във Франция. 

Той разказа, че хората от БФС са единствените, които са му помагали през целия му живот. 

Ето какво заяви Джеки пред Gong.bg:

"Във Франция съм. Добре се чувствам. От събота съм тук. След пътуването ми беше малко тежко, но вече съм по-добре. Ама не се чувствам както преди. Чувствам се като болен. Постоянно ми правят някакви изследвания. Минавам през хиляда неща. Единствените хора, които са ми помогнали за лечението, са хората от БФС. Не съм ги молил. Те сами решиха да ми помогнат. Поели са всички разходи по лечението ми, за което съм им много благодарен.

Това са единствените хора, които са ми помагали през живота. Не знам колко време ще продължи лечението ми, но БФС решиха да го поемат цялото. До сега не съм давал никакви интервюта, а какви ли не неща се изписаха по тази тема. Вашата медия е първата пред която говоря за моето лечение. Ще остана във Франция минимум четири месеца. Всичко е като някаква машина.

Аз съм в един апартамент и всеки ден идват при мен сестри да ми правят изследвания. Не съм много запознат какво точно се случва. Живея в студио с две стаи. От Франция дадоха цени и БФС веднага преведоха парите. Беше ми малко неудобно, но в крайна сметка съм им много признателен.

И президентът на Сент Етиен се интересува какво е здравословното ми състояние. Почти всеки ден е при мен. Дори ми предлага да отида в друг апартамент."