Ботев Враца подписа договор с юношата на ЦСКА Москва Александар Станисавлйевич, съобщиха от клуба. 21-годишният централен защитник е роден в Сърбия, но още като малък се мести с родителите си в руската столица. Контрактът му с врачани е за 1,5 г. Станисавлйевич бе в Славия през 2019 година, но не успя да се наложи в тима. След това бе играч на сръбския Радник, а от днес е част от Ботев Враца.
 
"Радвам се, че Станисавлевич ще играе при нас. Имах възможност да го преценя по време на тренировките, които направи с отбора. Личи си, че е школуван в голям отбор", заяви за GONG.bg старши треньорът на Ботев Антони Здравков, който днес празнува имен ден.
 
Ботев Враца привлече и вратаря Стамен Бояджиев от Локомотив Пловдив. 22-годишният страж ще се конкурира с Красимир Костов и Христо Митов. 
 
С новите две попълнения групата на отбора става 24 футболисти, от които трима са вратарите. По-рано договори с клуба подписаха Атанас Зехиров, Владислав Узунов, Чавдар Ивайлов и Петко Ганев. 
 
Врачани заминават на подготвителен лагер в Анталия на 21 януари.
 
"В Турция ще изиграем четири контроли. Три от съперниците са ясни, остава да се уточни още един. Доволен съм, че разполагам вече с 21 полеви футболисти, защото когато дойдох, бяха едва 16", обясни Здравков.