Турският гранд Бешикташ работи активно по намирането на нов централен нападател, но по всичко изглежда това няма да бъде Жорди Кайседо от ЦСКА. Повечето турски медии от известно време не спират да спекулират с евентуален трансфер на еквадореца в гранда от Истанбул. „Черните орли” обаче имат други цели за подсилване на атаката си, посочва авторитетното местно издание Fanatik.

Новият треньор на тима Валериен Исмаел държи да има нов човек в нападението на отбора си до 27 юни, когато стартира подготовката на тима. Първа опция е норвежкият таран Александър Сьорлот от РБ Лайпциг. Преговорите с „биковете” обаче са в застой, тъй като от „Водафона Парк” са склонни да платят 6 млн. евро за нападателя, а освен това да оставят 50% от правата му на германския клуб. Лайпциг обаче държи да получи 10 млн. евро за Сьорлот и директно да го продаде. Посочва се, че на този етап няма клуб, който да се съгласи да плати въпросната сума за скандинавеца, който през миналия сезон игра под наем в Реал Сосиедад. Засега офертата на Бешикташ е най-добра и е много възможно „биковете” все пак да склонят да го пратят в Истанбул.

Турският гранд е постигнал договорка с Бърнли за нидерландския национал Вут Вегхорст. „Черните орли” са договорили едногодишен наем на стойност 200 000 евро. Проблем обаче се оказва нежеланието на самия футболист да премине в Бешикташ. Вегхорст е желан от няколко клуба в Европа, включително и Фенербахче. Проблем засега се оказва фактът, че тима на Валериен Исмаел няма да участва в евротурнирите.

Третият желан нападател на „Водафон Парк” е датският национал Каспер Долберг. От Бешикташ са отправили оферта за наем до Ница, който държи правата на 24-годишния нападател и чака отговор от „орлетата”.