Отборът на Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Арда в контролна среща, която се игра в гр. Раковски на стадион „Г.С. Раковски“. Единственото попадение в двубоя бе дело на намиращия се в превъзходна форма Бабакар Дион (29).

Още в третата минута на двубоя кърджалийци можеха да поведат в резултата, но изстрел на нападател на символичните гости мина покрай целта.

В следващите минути играта се пренесе в центъра на терена, като единоборствата преобладваха, а до интересни ситуации пред някоя от двете врати не се стигна. В 18-ата минута след центриране от ъглов удар бившият играч на „смърфовете“ Пламен Крачунов се извиси и стреля с глава, но в страни от вратата на Пиргов.

В 22-ата минута хубаво изпълнение на Бирсент Карагарен от фаул бе спасено от стража на Арда. В 28-ата минута Йосип Томашевич проби и центрира в наказателното поле, където Преслав Боруков засече, но неточно. Намиращият се в страхотна форма Бабакар Дион бе изведен на добра позиция и реализира без проблем за 1:0.

В 36-ата минута далечен удар на Карагарен бе отразен от стража на кърджалийци. В 72-ата минута нов изстрел на играч на Арда бе отразен от Хоркаш.

До края на срещата резултатът се запази и така Локомотив пренесе добрата си форма и в контролите като записа нов успех.