Неприятен сюрприз получиха футболистите на ЦСКА по време на първата си следобедна дрямка в хотел „Витал” в градчето Бад Липшпринге.

В притихналия следобед, между 14 и 16 часа, точно под прозорците им не спряха да надуват вувузела няколко местни малчугани. Малките футболни фенове дори не се спряха, когато започна мачът между Холандия и Бразилия. Възловият мач от Световното първенство изобщо не ги трогна и те продължиха със своя звуков терор върху опитващите да се наспят след сутрешното дълго и изморително бягане в парка „армейски” играчи.

Оказа се, че през делничите дни в хотела и района около него е далеч по-спокойно, но от петък следобед и през уикенда е пълно с идващи на талази фамилии, които се разхлаждат в популярните местни термални басейни.

Така, че по всяка вероятност играчите на ЦСКА ще трябва да потърпят до понеделник, за да се насладят на истинска следобедна почивка. Шанс вероятно се крие и в евентуалното отпадане на Германия от Мондиал 2010-07-02 което би охладило до някаква степен ентусиазма на малките немски футболни запалянковци, тормозещи с тяхната вувузела българските футболисти.