Любопитна полицейска методика се забелязва от началото на лагера на ЦСКА в хотел Блумен в градчето Санкт Вейт. Част от най-спешните желания и изисквания на треньорското ръководство се изпълняват с помощта на...радиостанции.

Няколко души от щаба се разхождат с елегантни малки уоки-токита, като в групата е въвлечен и представителят на мениджърската агенция, осигуряваща лагера, Иван Добринов. Според изчисленията, по този начин се спестява много време за набиране през обикновен мобилен телефон, когато става въпрос за бърза комуникация, като например кратък диалог: „Има ли лед? /за играчите с подути глезени/” и отговора след секундно пращене: „Да, всичко е доставено”.

Разбира се, другата причина за използването на тези устройства вероятно е и далеч по-икономичния ефект.

Обсегът на едно подобно уоки-токи е няколко километра, но това е напълно достатъчно да покрие ареата, в която групата на ЦСКА спи, тренира и дори играе мачовете си в Санкт Вейт.

Използването на портативните радиостанции, както е официалното им наименование, придава и достатъчно сериозен вид в лагера на „армейците” и често незапознатите посетители на хотела се чудят дали например шефа на спортно-техническата администрация Димитър Димитров не е някакъв цивилен полицейски служител, който разследва някакво престъпление.