Христо Стоичков е променил в движение плановете си около благотворителния мач на Стилиян Петров и Джеймс Милнър в Глазгоу на 8 септември. Кавалерът на „Златната топка“ е пристигнал от Маями първо в София, за да финализира  вчера договор за публикуване на официалната му биография.

Елитното българско издателство „Софтпрес“ е успяло да убеди Камата да разкаже от първо лице събития от своя живот, останали извън светлината на прожекторите. Също и да отговори за първи и последен път на въпроси, които във времето са смятани за неудобни или са отбягвани от него.

Дълги години най-популярният българин отклоняваше предложения за изповед, но в началото на 2018-а е казал „Да“. От „Софтпрес“ обявиха само, че „ХРИСТО СТОИЧКОВ – ИСТОРИЯТА“ вече е написана и готова за печат. Официалната биография е написана в съавторство с Владимир Памуков и в момента се уточнява единствено точната дата на издаване и всички прояви по презентирането, които ще са тази есен. Предвижда се не само официална част с известни гости, но и среща с фенове.