В първия си мач в Шотландия Христо Стоичков е решен да остави повече от добри спомени. Българската суперзвезда потвърди участието си в благотворителния мач на Стилиян Петров.

Събитието ще се проведе на 8-и септември на „Селтик Парк”.

„Първо, за мен не е проблем да отделя време и да пътувам за този мач. Напротив, задължение е”, заяви Стоичков, цитиран от официалният сайт на Селтик.

„Печелил съм Златната топка, Златната обувка, Шампионската лига, но хората са по-важното нещо. Да подкрепяш приятелите си и другите е важно”, сподели още Христо Стоичков.

„Второ, нямам идея колко пари ще събере фондацията на Селтик, но ви казвам, че ще донеса бутонките и фланелката си от 1992-а година и националната фланелка от 1994-а година и ще ги предоставя за каузата”, обеща Стоичков.

„Това е много важно за мен. И мачът е важен. Стилиян не само един от играчите ми, той е един от приятелите ми. Наричам го един от играчите ми, защото му бях треньор в националния тим”, добави Камата.

източник: LAP.bg

Той сподели, че е бил шокиран от новината за болестта на Стенли преди години.

„Трудностите, през които Стилиян премина му се отразиха, а също и на семейството и приятелите му. Мое задължение е да присъствам на този мач и да помогна за набирането на средства за каузата. Задължение е. Важно е да даваме гласност на такива теми. Когато Стилиян ми се обади и ме покани да играя, отговорът е кратък. Идвам. Живея в Маями, но няма проблем. Просто трябва да съм там”, категоричен е Христо Стоичков.

„Никога не съм играл в Шотландия. Не съм играл на „Селтик Парк”, но зная историята, знам, че това е един от най-големите отбори в света. Знам каква е репутацията на феновете на клуба”, каза още Стоичков.

„Той беше един от няколко големи таланта, които напуснаха България, за да играят в големи отбори като Димитър Бербатов и Мартин Петров. Радвам се, че съм имал някаква роля за тези играчи. Стилиян имаше толкова страхотни моменти в кариерата си. Имаше характер като играч. За него беше чест за играе за Селтик, но той също бе голям играч за тях”, сподели още Христо Стоичков.