Футболен турнир за Купата на Трифон Иванов ще се проведе тази събота. Дотук, нищо необичайно. Само че...турнирът ще се проведе в Бразилия!

Надпреварата, към която ни насочиха колегите от Три Корни, е за аматьори като ще съчетава футбола с барбекю и биричка. Той е организиран от тамошния сайт "Total Football", а защо е кръстен на големия български защитник Трифон Иванов не става ясно, но очевидно организаторите имат култ към личността на Туньо. В ръководството с по-важните въпроси за турнира има въпрос: "Кой е Трифон Иванов?, а отговорът е: "Няма да отговорим. Това е безобразие."

Турнирът ще се проведе в Сао Пауло като в него ще вземат участие 10 отбора, разделени в 2 групи от по 5 тима, а първите 2 от всяка група отиват на полуфинал. Всеки отбор ще бъде съставен от 5 полеви играчи и един вратар плюс 2 резерви. Барбекюто е главна част от цялото мероприятие, а организаторите насърчават играчите да играят под алкохолно въздействие.

Любопитни са и индивидуалните награди, които са свързани с футболисти, направили впечатление по време на Световното в САЩ 94, спечелено от Бразилия и останало незабравимо за цяла България.

Естествено, има и награди, свързани с български футболисти като: Награда Христо Стоичков за Най-добър снайперист, Награда Йордан Лечков за Най-добър плешив играч, Награда Боби Михайлов за Най-изтъкнат вратар.

Други култови индивидуални призова ще бъдат:

Награда Олег Саленко: За голмайстор на първата фаза

Награда Томас Бролин: За най-активен играч в барбекюто

Награда Роже Мила: За най-възрастен голмайстор

Награда Диего Марадона: За най-добър допингиран играч

Награда Карлос Валдерана: За най-добра прическа