Петият юбилеен събор на феновете на „Дунав“ бе ознаменуван с традиционните турнири по футбол, плажен волейбол, тенис на маса и др., като отново не мина и без атрактивни скокове в местния басейн.

Най-голям интерес имаше към футболната надпревара. Разразилата се в района буря прекъсна само за малко турнира, а феновете видяха добра поличба в излелия се за около час порой с традиционното в подобни случаи: "Ще ни върви по вода". Шампиони по футбол станаха момчетата от „Отбора на събора“ след победа с 5:3 в напрегнат финал срещу „Бесно сините“. Трети останаха момчетата от "Young firm" /Младата фирма/, които заслужиха приз за феърплей.

Голмайстор в турнира стана Стилиян Гаев от "Бесно сините" с 11 попадения. Това му донесе и награда за най-добър играч, която той подели с основния мотор на своя тим Христомир Ангелов. За най-млад голмайстор бе отличен Димитър Чобанов, а баща му Свилен пък заслужи признание за най-красиво попадение.

Фенове Дунав

източник: Личен архив

Много емоции предизвика и организираната специално за юбилейното издание на събора надпревара по фенски петобой. В него младежите демонстрираха бързина, координация и прецизност в дисциплини като бягане, скачане с чувал, целене на бутилки, прескачане на препятствия. Най-бърз в петобоя бе Диян Димитров, който мина през всичко това за около 55 секунди.

Естествено важна част от събора бяха и дебатите за организацията на подкрепата на отборите, носещи името на голямата река през новия сезон, а допълнителна радост в края на деня донесе успеха на "драконите" с 6:0 в "Аксаково" срещу "Черноморец" Бяла.