Вихрен Сандански постигна поредната си победа в Югозападната Трета лига. В двубой от 14-ия кръг тимът на Владислав Златинов успя да измъкне труден успех при гостуването си на Ботев Ихтиман с минималното 1:0. Домакините предвид мястото си в таблицата за класиране трябваше да гонят 3-те точки и бяха доста близо до тях, но в крайна сметка санданчани триумфираха.

Срещата започна равностойно, но постепенно домакините започнаха да опитват сериозни атаки към вратата на Стефано Кунчев, но в крайна сметка до почивката не паднаха голове.

През втората част Вихрен понатисна съперника си, но при една перфектно организирана атака на Ботев можеше да се стигне до попадение във вратата на Вихрен, но атаката се забави и гол нямаше.

В средата на второто полувреме игра с ръка в наказателното поле на Вихрен беше подмината от главния съдия Георги Димитров, който сметна, че бранителят е играл неволно с ръка и остави играта да продължи.

В 80-ата минута при една от стойностните атаки на Вихрен се стигна и до гола във вратата на Ботев, който се оказа и победен.

Така Вихрен е на второто място в таблицата с актив от 34 точки и изоставане от 1 след ЦСКА 1948, който играе в неделя с Пирин Разлог, а Ботев е на 16-ото място с 8 точки.

В следващия кръг Ботев гостува на Банско, а Вихрен е домакин на Беласица. Срещите са на 11 ноември от 14:00 часа.