Днес от 18.00 ч. на димитровградския стадион “Миньор” едни срещу други ще излязат ветераните на ЦСКА и Димитровград. Събитието е уникално за южния град, който от няколко години няма футболен отбор. Ветераните на ЦСКА ще бъдат водени от Димитър Пенев, а на терена ще излязат Петър Жеков, Стойчо Младенов, Ангел Калбуров, Стоил Трънков, Пламен Янков и др.

Иван Бербатов - бащата на Димитър Бербатов ще бъде звездата на тима на домакините от Димитровград, а в отбора ще се включат ветерани, участвали в последните големи успехи на местния тим - участието в “А” група през 1986 и спечелването на Купата на Аматьорската лига през 2001.

Организаторът на проявата - бизнесменът и общински съветник Любомир Богданов има амбицията да възстанови местния футболен отбор в чест на 60-годишнината на Димитровград, която се чества тази година.

Димитровград има сериозни традиции във футбола. В клуба са изгрели звездите на нападателите Петър Жеков и Стойчо Младенов /ЦСКА/, Дончо Донев /ЦСКА и Левски/, сегашният капитан на Левски Елин Топузаков и др.