Председателят на тръст "Синя България" Васил Колев разкри подробности около предстоящия мач с Юргорден, с който ще бъде отбелязана 50-годишнината от първия мач на Левски в евротурнирите. Двубоят е в събота от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

Церемонията ще стартира половин час по-рано, като тогава ще бъдат представени големи имена от близкото и по-далечното минало на Левски, които имат огромни заслуги за походите в Европа през десетилетията. 

"В 15:30 часа ще започне церемонията, която ще е кратичка. Ще представим всички хора със заслуги за Левски в Европа, надяваме се голяма част от тях да дойдат, още ги каним. Всичко е много символично и няма състезателен характер. Няма да отличаваме най-добрите, само ще покажем хората, които са помогнали на Левски." 

"Мачът започва в 16:00, на почивката ще има още няколко събития. Ще има уникална хореография, нещо което досега не е правено в България. Има модерни неща в нея, но сега няма да разкривам, фенклубът организира впечатляващи неща. Дневно време е и едва ли ще можем да пръснем огромна сума във факли, но ще има уникални неща." 

"Това не може да се сравнява с юбилея. Досега сме продали рекорден брой билети като предварителна продажба. Всеки по-рано закупен билет подпомага организацията ни. Плащаме рекордна сума за наем на стадиона."

"Хубаво е държавата да си следва интересите, но 20 400 лв. е само наемът и е повече от всеки друг клуб и националният отбор. Ще платим 5000 лв. за почистване. Не съм видял държавата да е помогнала някак на Левски."

"А сега ще трябва да платим 20 хил. лв. неустойка, ако нахлуят фенове на терена. 300 души стюарди ще се грижат за реда. Искаше ми се общината, полицията, пожарната да са гъвкави и да знаят, че се случва празник, а не нещо друго", сподели Колев. 

Той разкри още, че т.нар. "Клуб 50", който осигуряваше най-хубавите места на стадиона, вече е изчерпан и няма да се продава. Въпреки това, ако някой иска да направи дарение, ще може да го стори. Всички неизразходвани за организацията на мача средства ще отидат за детско-юношеската школа на Левски. 

"Огромни средства отделяме. Ако има печалба, ще я инвестираме в клуба. Хората от Юргорден ни разбраха и цялата ни идея, затова дори няма да спят в София, а си тръгват в неделя сутринта. Но цялата ни връзка е емоционална." 

"Надявам се, че ще се получи този празник и нещата ще се наредят. Така ще сложим следващите тухли в това, което всички искаме да изградим в едно безпрецедентно обединение." 

"Т.нар. "Клуб 50" ние го затваряме днес по чисто логистични причини, защото напълнихме абсолютно всички ложи. Интересът ескалира в последните дни, но няма как. Искаме на тези хора да им създадем удобства."

"Те ще могат от днес да си получат подаръчния комплект и да си купят фланелката. Които не успеят в работните дни, ще могат и в деня на мача да си купят всичко от специалните пунктове." 

"Ако някой иска да направи дарение, ние няма да върнем никого. Но вече Клуб 50 е изчерпан и искам да благодаря на тези хора, защото ако не бяха те, ние нямаше да можем да се справим финансово."

"В петък е официалната пресконференция. След юбилея ще направим подробен отчет, както е било досега. И искам да се съберем с един символичен чек след мача, който да вложим в любимия ни клуб впоследствие и всички да са удовлетворени от събитието." 

"Организацията на този мач е доста трудна. Има трудност с набирането на средствата, огромна мъка е, затова бяха призивите за Клуб 50, говорихме със спонсорите, не ни е помагала държавата."

"Но малко и Господ ни погледна. Мислех си, че ще е добре да има 15 хил., за да покрием организацията, но Тити се намеси и помогна за организацията. Трябва да грабнем този шанс", сподели Колев.