Прочувствена покана към феновете на Левски за присъствие на юбилейния мач с Юргорден отправи бившият треньор на баскетболния тим на "сините" Тити Папазов. Той поиска от тях да напълнят стадиона в събота за срещата по повод 50 години от евродебюта на столичния гранд. 

Подобна на 100-годишния юбилей и срещата за спасяването на баскетболния Левски, Папазов помага с организацията и поиска и сега да види пълни трибуни, за да могат "левскарите да докажат доминацията си" сред феновете в България.

"Всичко, което се случваше хубаво досега, се случваше само заради феновете. Затова искам сега в събота, когато не е дразнителят Лацио и не навършваме 100 години, да покажем, че тази наша любов е безгранична."

"Феновете показаха, че могат да се радват и да празнуват юбилея, доказаха, че могат да помагат и да дадат по 10 лв., за да спасят баскетболния Левски. За 17 години като треньор, това е върхът в кариерата ми. Да, титлите ги има, но това което могат да създадат феновете, никой не може да го даде", заяви Папазов. 

"Искам цяла "синя" България да повярва пак срещу Юргорден, защото това е част от историята ни, ние трябва да си я пазим. Искам стадионът да е пълен, защото съм максималист. Да напълним стадиона, за да докажем за пореден път на скептиците, че сме Левски. Нашият отбор най-много се коментира, защото сме с най-голяма численост в България." 

"Само пълният стадион в събота ще докаже смазващото превъзходство на "сините". Той ще даде криле на тези футболисти, които още на мача с Пирин се чудехме дали стават. Тогава се усъмнихме в един Мики Орачев, в един Божидар Краев, които дори още нямат косми по тялото. Затова великата картина Левски изглежда в този си вид сега." 

"Огромна благодарност за организаторите на двубоя. Тези събития са само, за да се съберат феновете. Ако сега "синя" България е щастлива от случващото се с клуба, това не е станало в един миг, а е една последователна работа, в чиято основа стоят феновете на Левски", добави специалистът. 

"Никой не си спомня мача на Лудогорец и Реал Мадрид, макар че стадионът беше пълен. Тогава хората обаче отидоха на стадиона заради Реал Мадрид, Роналдо, Анчелоти. Феновете, които ходят на стадиона заради Левски, ходят заради самия Левски. Това е заради историята." 

"От позицията на времето съм щастлив, че в Левски има и трусове. Ако, както някои медии искаха да ни вменят, че държавата ни помага, Сектор А няма да стои в този вид. Левски заслужава да има много спонсори, защото всяка фирма се интересува колко милиона са феновете. А "синята" публика е много милиони", сподели в емоционалното си слово Папазов. 

"Искам на 10 октомври да докажем за пореден път каква е нашата огромна стойност. Тя не е свързана с пари, а с любов. Любовта се доказва и трябва да има 25-30 хил., а и повече. Нека ние сами повярваме в тази кауза."

"Живеем в държава, в която не любовта към твоя отбор е по-силна от омразата към другия. Но ние сме различни, защото сме на върха. Нека "синя" България залее стадиона", добави Папазов. 

Той разкри и малки детайли от програмата на двубоя. На почивката ще бъде представен баскетболният отбор за новия сезон, в който ще фигурират имената на четирима младоци под 16 години. 

"На полувремето ще бъде представен баскетболният отбор. Ще ви покажем пътя, с четири деца от школата. Те ще са окриляни от народната любов и ще стигнат далеч в първенството."

"Да, ние винаги се сещаме за младите, като нямаме пари, но те са пътят. Левски е силен заради историята и народната любов. Моля ви, повярвайте за пореден път, защото цял живот трябва да се доказваме."

"С приходите от мача с Юргорден ще се доизградят терените за децата. Аз в живота си не съм излъгал никого. Затова ще кажа на тези, които ни плюят - ако искате да правите добро, копирайте ни."

"Затова всички "сини" фенове ходим с вдигната глава, защото покриваме задълженията си, това го решиха феновете. Тогава, когато избрахме този път, никой не мислеше за класиране, а да нямаме дългове. Затова искам юбилеят на 10-и октомври да затвърди хегемонията на "синята" общност", добави Папазов. 

"Може да имаме пари, може и да нямаме пари. Може да играем в Шампионската лига, може и да играем слабо. Но никога не може да се оспори на левскарския фен, че е номер едно. Сега другата агитка се сплоти в мъката си и събират по 4-5 хиляди."

"Но къде бяха те, за да спасят баскетбола си, например? Нека ни копират! Много твърдят, че Стойчо Младенов бил шест пъти поред Левски. Ами да ме чувате аз да се хваля, че 17 пъти поред съм бил ЦСКА?"

"Но не искам да сме злостни и да се търсят кусури. Само градивната критика може да помогне на умните хора да работят, но да говорите за държавна подкрепа е смешно. Знаете ли колко губи Левски сега, вместо да си направи стадиона, да си плаща към НАП."

"Направете и вие това, което правим ние, ама кой да дойде при вас, бе, господа? Имате 56 млн. лв. задължения, как да дойде някой при вас", завърши изказването си Папазов.