Това лято предстои второто издание на Ювентус джуниър камп – лицензираният лагер на най-титулувания италиански клуб ще се проведе от 25 до 30 юни в Стара Загора. Това стана ясно на днешната пресконференция на организаторите от „ДФА-Комета“ и официалния фенклуб на Ювентус у нас „Ювентус-България“.

„Изключителна гордост за Стара Загора е да приеме такова знаково футболно събитие за деца. Ще се радвам отново да се докажем като „футболен град“ и да продължим да държим все така високо нивото на Ювентус камп България“, обяви официално патронът на турнира, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, визирайки коментара на италианската делегация от 2016. Тогава треньорите от школата на Ювентус обявиха първото издание на българския камп за „най-добре организираният лагер извън Италия“.

Амбициите на българския екип е да се справят още по-добре тази година, като най-много усилия ще бъдат насочени за превръщането на лагера в незабравима емоция за участващите младежи. В кампа могат да се включат деца от цяла България на възраст между 7 и 17 години, а таксата за участие остава една от най-ниските в Европа и варира между 700 и 900 лева в зависимост от това, дали се включват нощувките. В рамките на сумата децата ще получат два комплекта пълна екипировка на гранда от Торина, много други брандирани подаръци и пет дни, изпълнени с футбол, уроци по италиански и английски език, занимания с аниматори, методисти и игрови модули.

На пресконференцията в градината на столичния ресторант Raffy Bar & Gelato Шипка стана ясен и първият регистриран участник в тазгодишното издание на кампа... Валери Божинов, но младши. Синът на единствения българин, играл цял сезон за Юве, официално позира с екипа на „бианконерите“, а Божинов старши, който сега играе в хърватския „Риека“, изпрати видео послание за бъдещите участници в лагера.

„Много се гордея, че Валери също като мен ще облече черно-белия екип на Юве това лято. Поздравления за всички организатори и ще се видим в Стара Загора“ каза с широка усмивка нападателят със седем попадения с бяло-черния екип. Организаторите споделиха още, че Валери лично ще подкрепи инициативата, когато се завърне в България, а заедно с него ще се включат още известни футболни имена и корпоративни партньори. 

Регистрациите вече са отворени до изчерпването на капацитета на кампа, а желаещите да получат повече информация за възможности и условия могат да го направят във facebook на https://www.facebook.com/juvecampbulgaria. Всички въпроси около участието и записването на деца могат да се изпращат и на e-mail bulgaria@juventus-academy.com, на телефон 0898 340 503 / 0888 477 740 или след предварителна уговорка в офиса на организаторите на бул. „Черни връх“ 75 в София.

източник: Ювентус джуниър камп