Българският нападател Валери Божинов е много близо до трансфер в турския елитен клуб Ризеспор, съобщава днес вестник Фотомач.

Божинов е опция за атаката на Ризеспор, които имат проблеми в тази позиция, след като през миналата година имаха едно от най-ниско резултатните нападения.

"Изненадващо решение за проблемите в атаката на Ризеспор може да дойде от България. Отборът е в преговори с нападателя Валери Божинов. На 33 години в момента и 11 гола за 23 мача миналата година, той е носил екипите на клубове като Ювентус и Манчестър Сити", пише изданието.

"Играл за Левски, един от най-стойностните отбори в България, Божинов има опита и самочувствието да играе наравно с големите звезди на турското първенство", отбелязва вестник Караденизхабер.

Другата новина от Ризеспор е, че хърватският ляв бранител Дарио Мелняк е подновил договора си, а друг бранител - Джоузеф Атама, пристига под наем за една година от Истанбул Башакшехир. Именно Мелняк донесе победата на Ризеспор в първия мач за новия сезон - 1:0 като гост над Генчлербирлиги.

Българският вратар Здравко Здравков остави много добро име в Ризеспор, където завърши кариерата си през 2007-а година след триуспешни сезона.

В елитната лига на турското първенство в момента има само един българин - десният бранител на националния отбор Страхил Попов. Нивото в турската Суперлига се вдигна рязко, което изтласка назад българските играчи като приоритет и в момента се привличат футболисти като Даниъл Стъридж, Райън Бабел, Макс Крузе, Робиньо, а през миналия сезон и Роберто Солдадо.