Валери Божи­нов прави опити да си осигури по­следно 10 в карие­рата си в чужбина. Според запознати той води преговори с отбор от Турция. Очаква се развръз­ката да настъпи до няколко дни. Затова и Валери продължа­ва да се дърпа от договор с Ботев (Bp), където води подготовка, след като се раздели с Левски. Вчера се по­явиха информации, че Сашо Ангелов ще разчита на него за гостуването на Славия утре, но това едва ли ще се случи. Причината е именно възможността Валери да осъществи още един трансфер в чужбина. 

До този момент той е играл в Италия, Англия, Португалия, Китай, Сърбия, Хърватия и Швейцария. Така ще може да прибави още една държава и нов отбор във ви­зитката си. Божинов и ритал за 15 клуба, а самият той разкри, че иска да стигне поне до 16. Запоз­нати твърдят, че Ва­лери едва ли ще стигне до елита на югоизточната ни съседка, но може да си осигури доста добри пари от от­борите, които се борят за промоция там.

Ако все пак не­щата се разсъхнат, то Валери ще трябва да пробва нов рестарт на ка­риерата си във Враца, за да из­пълни думата, коя­то е дал пред Сашо Ангелов. До този момент има само два отбора, в които се е подвизавал два пъти - Лече и Левски.