В съботния ден се изигра 33-ия (предпоследен) кръг от шампионата в Югозападната Трета лига. В челото нещата бяха ясни още от миналата седмица, а в дъното борбата е повече от жестока.

ОФК Елин Пелин, който изпадна допусна поражение с 0:3 от ЦСКА 1948. В дъното Германея победи Рилски спортист с 4:0 и изпревари съперника си в този мач в класирането като има 34 точки, самоковци са с 33, а след ценен успех в Разлог - Пирин Гоце Делчев с 2:1 запази шанс да се спаси, като в последния кръг трябва да надделее над Германея у дома и да се надява Рилецо да се издъни срещу ОФК Елин Пелин.

При определени обстоятелства Германея може да изпадне - про поражение от Пирин Гоце Делчев и победа на Рилски спортист над ОФК Елин Пелин. При равенство или победа на тима от Сапарева баня, но Пирин ще изпадне.

В други интересни мачове от кръга Беласица победи Ботев Ихтиман, който не познаваше вкуса на поражението от 10 кръга с 2:0 и се настани на 10-ото място в подреждането.

Пазарджишкият Хебър, който отпразнува своята 100-годишнина в събота завърши 1:1 със Сливнишки герой и е втори. Миньор надделя над Марек с 3:2, а Вихрен се справи със Свобода Пещера с 2:0. Балкан Ботевград и Банско завършиха 1:1, а Чавдар Етрополе надви у дома Септември Симитли с 3:1.

Последният кръг е на 2 юни (събота) от 18:00 часа.