Локомотив Сф приема Кремиковци в неделя от 16.00 ч. в „Надежда“ в мач от 4-ия кръг на СРГ-север. Двата отбора играха контрола през лятото, която завърши 6:1 за локомотивци. Локо Сф е водач в класирането с 9 т., а Кремиковци е трети с шест. Фенсайтът на „железничарите“ Lokosofia.info потърси треньора на Кремиковци Негрийчо Негриев. 63-годишният специалист е от стара футболна фамилия. Той бе любезен и дори приятно изненадан, че се обръща внимание и се дава трибуна на отборите от долните групи.

- Г-н Негриев, какви са целите и бъдещите планове за развитието на Кремиковци?

- Нашият клуб е основан през 2000 година, като старият клуб бе закрит и с въвеждането на търговския закон бе основан Спортен клуб Бухово, по настоящем ФК Кремиковци. Отборът е съставен от бивши наши юноши, като се гради млад състав и средната възраст е 22-23 години. Разполагаме и с някои по-опитни футболисти, които са играли в "Б" и "В" група. Целта е да изградим силен и боеспособен отбор и догодина да гоним 1-во място в групата.

- Предстои двубой с безспорния фаворит в групата Локомотив София. Какви са очакванията за тази среща?

- В Локомотив работят на много високо ниво и си давам сметка, че няма да е лесно. "Железничарите" няма кой да ги спре да влязат във "В" група.Очаквам да се получи добър мач и хората по трибуните да останат доволни от видяното.

- Как се финансира клубът и имате ли средства за по-високи цели?

- На малките клубове от нашия ранг финансите са много ограничени. Две години поред сме 2-ри и точно поради липсата на стабилно финансиране не успяхме да финишираме на 1-во място. Само с благодетели и спонсори не може да стане. Трябва и държавата да помага и в частност общините, както е в клубовете в Европа.

- И за финал, какво пожелавате на отбора през сезона?

- Най-важното е да се обиграем и през другата година да сме още по-силен и класен тим и да постигнем целта си.