Локо Сф не можа да подобри рекорда си по голове от първия кръг, като остана на гол от постижението. Срещу Изтребител в Иваняне Локомотив стигна до 13:0 в шарена обстановка около кривото и бабунесто игрище в селото, като празникът не мина и без екшън.

В мача 6 гола заби Росен Йорданов, Калоян Бонев, Калоян Ангелов и Йордан Ризов добавиха по два, а Антон Славчев вкара първия.

Бонев и Йорданов засега са топреализаторите в СРГ-север, съответно с 11 и 10 гола от общо 36-те за Локо Сф в трите изиграни кръга. Попаденията можеха да са и повече, ако елитният рефер Таско Тасков не бе решил да съкрати с 4:30 минути второто полувреме и с 1:15 минути първото. Тасков отвръщаше с усмивка на закачките по негов адрес от локомотивската публика. На мача присъстваха около 400 зрители, като половината подкрепяха домакините от Иваняне, а другата половина – гостите от София.

Още преди началото на мача градусът се повиши, тъй като дикторът на стадиончето подразни феновете на Локомотив с думите: „Изтребител ще бие 5:0“. Тогава част от феновете на Локомотив нахлуха на терена, но разумът надделя и се върнаха в сектор В, където от игрището ги делеше просто една лента. При един груб фаул, довел до контузията на Петър Христов от Локомотив в 38-ата минута, част от феновете на гостите пак за кратко нахлуха на игрището. След края на мача се наложи и полицията да се намеси, когато привърженици на Локомотив отмъкнаха транспарант на иванянци. Намесиха се също фенове и играчи на домакините, но полицията разтърва двете страни. Трите инцидента все пак не доведоха до по-сериозни сблъсъци, за да не помрачат иначе хубавия футболен празник.

Шарената атмосфера край селското игрище допълваше и ултрас агитката от Иваняне, която от върха на хълма използва арсенал от пиротехника, достоен за Нова година. Незнайно откъде през първото полувреме над стадиона долетя дрон, който кръжа известно време над игрището. Летящата машинка обаче не бе оборудвана със знаме или други провокативни атрибути, за разлика от тази на албанците на стадиона в Белград.

През голяма част от мача една дама от публиката на Локомотив бра шипки из храстите на хълма зад сектор В, видимо незаинтересована от футболния двубой. Именно въпросните достъпни храсти пък бяха причина агитката на Локо Сф да обяви стадиона в Иваняне за най-добре снабдения с тоалетни в цяла България...

Рояк калинки пък долетя и се присъедини към феновете на гостите. Явно насекомите бяха разпознали сродните им червено-черни цветове.

Поредната разгромна победа, сега с 13:0, е 3-а за Локо Сф, който в трите кръга набра 9 точки и има голова разлика 36-1, с които е лидер в северната софийска група.

ИЗТРЕБИТЕЛ – ЛОКО СФ 0:13

0:1 Антон Славчев 9

0:2 Росен Йорданов 17

0:3 Росен Йорданов 26

0:4 Росен Йорданов 30

0:5 Росен Йорданов 42

0:6 Росен Йорданов 51

0:7 Йордан Ризов 52

0:8 Калоян Ангелов 53

0:9 Йордан Ризов 57

0:10 Калоян Бонев 69

0:11 Росен Йорданов 74

0:12 Калоян Ангелов 81

0:13 Калоян Бонев 86

ИЗТРЕБИТЕЛ /стартов състав/: Павел Иванов, Даниел Миланов, Галин Богданов, Цветан Любенов, Кристиян Славов, Божидар Янков, Ангел Калинов, Петър Иванов, Георги Калиев, Александър Мирчев, Мирослав Иванов

ЛОКО СФ: Асен Асенов /46-Цветомир Витков/, Петър Христов /38-Валентин Удев/, Дарко Савич /55-Костадин Велков/, Антон Славчев, Васил Вакадинов, Йордан Ризов /77-Валентин Йочев/, Калоян Караджинов /67-Денислав Петров/, Сибил Карагьозов, Калоян Ангелов, Росен Йорданов, Калоян Бонев.

СТАДИОН: „Иваняне“ - 400 зрители

СЪДИЯ – Таско Тасков