Бившият национал Светослав Тодоров се завърна от Англия, където беше приет в Залата на славата на Портсмут, а от два дни е на треньорски курс за Лиценз Про.

Малко преди завръщането на Острова, той води националния отбор за юноши (родени 1997 г) в Елитния квалификационен кръг. "Попаднах в уникална атмосфера. Чувствам се повече от поласкан от оказаната чест.

За мене е огромно признание цялото това честване, завършило с приемането ми в Залата на славата на клуба. Организацията беше на много високо ниво. Вечерта преди мача с Карлайл беше организирана вечеря, на която сигурно имаше повече хора отколкото има на мач от българската А група, което не е трудно, разказа 37-годишният бивш централен нападател. "Тържествата продължиха и на другия ден, където бяхме поканени 52-а бивши футболисти на Портсмут на тържествен обяд заедно с президента на клуба и на гостите от Карлайл, с които по-късно предстоеше мач от първенството.

"По време на почивката между двете полувремена прочетоха имената на въпросните 52-а играчи, които бяха наградени. Всички излязохме на терена, а когато се появих аз, публиката започна да пее моето име. В един момент се почувствах и неловко. "Заредих се с толкова положителна енергия, за мене беше уникално събитие. Радвам се, че приносът ми към Портсмут е така ценен и години, след като вече не съм на Фратън Парк, добави Тодоров. След няколко поредни години на упадък, Портсмут в момента се бори за връщане в Лига 1, като в момента е в зоната на плейофите и на 5 точки от директното влизане./БТА