За модерното общество, изтъкано от нездраво любопитство и настойчиво желание за надничане в будоара на звездите, това си е чиста проба златна новина. Вършейки задълженията си, по стечение на обстоятелствата, довели го в Петрич, Камата решава да  навести свой приятел и колега, като цялото действие се развива в сгушеното в южните склонове  на Огражден планина китно петричко селце Кавракирово. Там водите на река Струмешница прегръщат тези на Струма.

Малцината късметлии,имали уникалната възможност да се докоснат до звезда от неговия ранг, с ентусиазъм и мила усмивка споделят за благия му нрав и леко черен хумор. Еидн от най–известните българи в света пожелава да се сдобие със зурна. Изненадах ви,нали? Ако и вие сте сред множеството от чудещи се, накратко обяснявам, че това е дървен духов  музикален инструмент  с двойна тръстикова пластинка при звукоизвличането.  В България зурната се използва предимно в Югозападните гранични области, като именно село Кавракирово е един от основните центрове на зурнаджийската традиция .

Христо Стоичков

източник: Петя Бояджиева

Не е случаен обаче и човекът, от когото Стоичков получава въпросната зурна. Неговото име е Селим,абсолютно самоук мъж, от ромски произход, потомствен музикант и човек, за когото се снимат множество репортажи и всички на една единствена база - дарба!

Така и не става ясно, обаче,  за какво точно ще му служи тази зурна на Стоичков. Дали подарък за някого, или нова придобивка за личната колекция ,едно е ясно - тя много ще радва.

Звездният ни бивш футболист имал още едно желание  и то съвсем простосмъртно. Да му бъде приготвено нещо, което местните наричат ‘пръжки ‘, които всъщност представляват малки свински  късчета месо, опържени в обилно количество мазнина .Така с пожелание за здраве и благоденствие, удостоил голям брой хора с присъствието си, Камата поема към слънчев Маями с пълен стомах, грейнало лице и бутилка домашна ракийка. На раздяла споменава и за друг  желан от него ‘сувенир’ - рало, оръдие на труда.

Весели, щастливи  и доволни от срещата си с един велик футболист, феновете му остават с отворени сърца, чакайки следващата заветна среща.