Всички футболисти на Литекс, като и старши треньорът на тима Христо Стоичков се включиха в благотворителна кампания, организирана от дъщерята на футболната легенда – Михаела.

Мика и Стоичков участваха в импровизирано интервю в предаването „Нека говорят“ по bTV, в което наставникът на Литекс говори за футболната година у нас, както и благотворителната кауза. Стоичков бе интервюиран именно от дъщеря си.

„Млади футболисти на Литекс има във всички гарнитури, което показва, че се работи правилно в клуба. От школата, която развиваме в Етрополе имаме футболисти в Испания, Италия, Англия. Радостно е, че много футболистите са тръгнали от нашата школа там. Получихме и награда за най-добре развиваща се школа“, коментира Стоичков относно младите футболисти в България.

„Мисля, че представянето на отборите в България е добро, като изключим представянето на участниците ни в Европа. Националният отбор също се представи на едно добро ниво. В шампионата има също напредък. Може би това се дължи на факта, че вече се дава повече шанс на младите.“

В заключение, Стоичков призова повече хора да се включват в благотворителни инициативи: „Всеки трябва да намери сили и възможност да помага на млади деца в неравностойно положение. Да помогнеш на едно дете е най-малкия дълг. Най-важното е да го правиш от сърце. Правим го затова, че знаем откъде сме тръгнали.

Много е лесно да направиш едно дете щастливо и засмяно. Много от домовете в България са в окаяно състояние. Мисля, че всеки, който може и милее, нека го направи с любов.“