Вратарят на ЦСКА Стоян Колев награди призьорите в турнира Macron Cup 2013/2014. Надпреварата е единствената в София по Футбол 7 за непрофесионални футболисти. Стражът на «армейците» пристигна за награждаването, веднага след като премина медицинските тестове преди старта на лятната подготовка на «червените».

Футбол 7 е една от най-младите и бързо развиващи се разновидности на класическия футбол. Играе се на игрище са размери 60 на 30 метра, като отборите са сътавени от 7 полеви футболисти плюс вратар. Домакин на надпреварата бе комплекс RDSport на територията на Минно-геоложкия университет в Студентски град.

Първият шампион в историята на турнира стана отборът на Алверс Комерс изпреварвайки с 9 точки в крайното класиране втория Премиум и с 16 точки третия АЛФА. В надпреварaта участваха 10 отбора, които се срещнаха помежду си три пъти в рамките на 27 кръга.

аматьорски турнир

източник: Gong.bg

Бившият национал връчи и индивидуалните награди в надпреварата. Голмайстор на турнира стана Румен Ковачев от АЛФА с 25 гола, за най-добър вратар бе определен Димитър Димитров от Премиум, а за най-полезен състезател – бившият футболист на Левски и Локомотив София Юлиян Петков.

Освен него, в надпреварата участие взеха и други известни футболисти направили име по терените на А група – Мартин Кушев, Борислав Георгиев-Бобъра, Костадин Пилитов, Емил Борисов и други.