УЕФА няма да предприема никакви мерки за евентуално наказание на България заради намеса на държавата във футбола. Това съобщава сайтът “Новспорт”, позовавайки се на свои източници.

Тази вечер в София каца ръководителят на отдела за развитие на националните асоциации Тиери Фавр, който идва у нас заради получени доноси в европейската централа.

Както е известно, след злополучния мач с Англия президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, както и останалите членове на Изпълкома. Това стана, след като публично бе поискано от министър-председателя на България Бойко Борисов.

Според информациите в УЕФА са напълно наясно със случая и смятат, че държава по никакъв начин не се е намесила във футбола, което е забранено.

Дясната ръка на председателя на Европейската футболна централа Александър Чеферин ще има официална среща с временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михайл Касабов и с изпълнителния директор Борислав Попов тази вечер, а утре ще отпътува заедно с тях към Букурещ, където ще се тегли жребият за Евро 2020.