Отборът на Созопол проведе своята първа тренировка за 2019 година. На своя стадион "Арена Созопол", наставникът на тима Маргарит Димов изведе групата за първо занимание, а към "небесносините", които се подвизават в Югоизточната Трета лига, се включиха пет нови попълнения. Очаква се в близките дни да се присъединят още двама нападатели и централен бранител, като единият атакуващ състезател е френски таран от Льо Ман.

Преди заниманието, изпълнителният директор на клуба Румен Димов поздрави всички футболисти и треньорския щаб, като бяха раздадени и календарите за Новата 2019 година. Шампанско и торта с надпис "Битка за промоция 2019" пък бе разрязана, след което всички се почерпиха с натурални сокове, а в началото на заниманието домакинът Милен Дюлгеров плисна вода за късмет.

Г-н Димов бе категоричен, че целта е първото място в Трета лига и съответно промоция във Втора, което обаче няма да бъде преследвано на всяка цена.

"Целта ни винаги е първото място. Гоним си промоция. Чака ни много сериозна работа. При нас никога няма на всяка цена. Забравете тази дума. Това е хубавото при нас – няма го напрежението. Ако успеем, успеем. Сами сме в битката. Помощ отстрани – от никого. Сами ще постигнем целите си", заяви Димов в обръщението си към футболистите.

Последва награждаване на "Футболист №1 на Созопол за 2018 г.". В допитване до феновете, Антонио Ласков е големия победител в анкетата на ФК Созопол за 2018 година, която се радваше на огромен интерес и предпочитанията достигнаха до 944 гласа. Талантливият футболист победи в изключително оспорвана битка и спечели в сериозната конкуренция на Кристиян Иванов, който остана втори, а Мартин Газиев се нареди трети. Ласков получи символична купа и мини торта за първото място. Топ шест на най-добрите футболисти на ФК Созопол за изминалата година се допълва от Уилфред Гримо-четвърти, Станимир Баев -пети и Стефан Стойнов - шести.

Двама състезатели вече не са част от Созопол. Това са защитниците Иван Стоянов и Мирослав Иванов, преминали в Черноморец Бургас и Миньор Перник. Ръководството на "небесносините" им благодари за съвместната работа и им пожелава успех в новите клубове.

Новите до този момент пък са петима. Иван Макриев – централен защитник. Той впечатлява с ръста си – 196 см. Идва от Бдин /Видин/. Другите двама са познати на бургаската футболна общественост - състезателите на Черноморец Бургас бранителят Златко Ненов и полузащитникът, който се подвизаваше в тима на "акулите" през есента Живко Димов. 

Към първото занимание се присъединиха още нападателят, който е юноша на Созопол Денис Цонев и другото ново име в състава на Маргарит Димов, който идва от Септември София - полузащитникът Христо Киров. Двамата са родени 2000 година.

Тимът на Маргарит Димов ще се готви една седмица в домашна обстановка, след което ще изиграе 9 контролни срещи.

Ето и всичките контроли на Созопол:

16 януари с Локомотив ГО - 13:00 часа, стадион "Трейс Арена" - Стара Загора

23 януари с Хасково - 13:00 часа, стадион "Трейс Арена" - Стара Загора

26 януари с Поморие

30 януари с Розова долина Казанлък

2 февруари със Суворово

6 февруари с Миньор Раднево

9 февруари с Карнобат

13 февруари с Несебър

16 февруари с Ямбол

На 23 февруари Созопол излиза за първия си мач от първенството срещу Загорец Нова Загора.