Отборът на Созопол продължава със сериозната подготовка преди старта на пролетния дял в Югоизточната Трета лига. Възпитаниците на Маргарит Димов се готвят в домашни условия, като до този момент са изиграли седем контролни срещи. Небесносините спечелиха класическа победа с 0:3 срещу Розова долина Казанлък в последната си проверка, играна на стадиона в град Твърдица. Созопол победиха с 0:1 и ОФК Несебър, а контролата се провед е на градския стадион в Несебър. Небесносините спечелиха и още един успех с 1:3 над лидера в Североизточната Трета лига - Добруджа Добрич на неговия стадион "Дружба", а в другите си две проверки завършиха наравно 2:2 с тима на Миньор Раднево и 3:3 с втородивизионния Нефтохимик Бургас. В първите си контроли, морският тим отстъпи на Загорец и Спартак Варна с 1:0 и 2:1, като и в двете проверки Созопол гостуваше в Нова Загора и Варна, а попаденията паднаха в края на срещите.
 
В последната седмица преди началото на шампионата, Созопол ще изиграе още две контроли и една у дома, която ще е като учебна игра - закрита за медии и няма да се отразява. Съперник на небесносините е Нефтохимик U19, водени от Костадин Джамбазов. Учебната игра е на 11-и февруари, от 14:30 часа, на стадион "Арена Созопол".
 
На 12-и февруари /сряда/, от 13:00 часа, на стадион "Колодрума" в Свиленград, Созопол гостува на местния тим в поредната си контрола, която пропадна миналата седмица поради лошите метеорологични условия. Маргарит Димов обаче бе твърдо решен тя да се проведе, а Созопол да усети атмосферата далеч от дома.
 
Както знаете през пролетта, небесносините имат тежки визити на Свиленград, Розова долина, Миньор Раднево, Димитровград 1947, които а с нов треньор, Марица Пловдив, Левски Карлово, Сокол Марково и на Загорец в последния кръг. Отбори, които не са за подценяване, а Созопол трябва да печели максимума точки, ако иска да постигне целта и да запази лидерската си позиция.
 
Последната контрола на небесносините ще бъде отново далеч от дома, а съперник е ОФК Карнобат. Двубоят е на 15-и февруари /събота/, от 12:00 часа, на стадион "Градски" в Карнобат.
 
Созопол приключи със селекцията, като последното ново попълнение е Николай Дросев, който идва от ОФК Несебър. Талантливият футболист роден 1999 година и юноша на Черноморец Бургас, ще играе като ляв външен полузащитник. Той се присъедини миналата седмица към отбора. Дросев става петото ново име след привличането на опитния бранител Иван Янчев, полузащитниците Сава Савов, Живко Илиев и нападателят Трайо Грозев.
 
В първия пролетен кръг лидерът Созопол приема у дома Атлетик Куклен на 22-и февруари, от 14:00 часа в търсене на първата си победа в официален мач през новата 2020 година.