Легендите на ЦСКА и Левски Христо Стоичков и Божидар Искренов откриха седмото издание на детския турнир по футбол „Петър Боянов”, който се провежда в Албена, съобщават от пресцентъра на курортния комплекс. Проявата продължава до 6 септември, като в нея участват над 500 деца от 25 клуба.

В турнира ще бъдат определени първенците в три възрастови групи - '97, '99 и '00. За отличията спорят ЦСКА, Левски, Локо (Сф), Септември (Сф), Славия, Литекс, Берое, Изида, Шумен, Черно море, Спартак (Вн) и др.

СНИМКИ: Ицо Стоичков и Гиби Искренов откриха детския турнир в Албена

При най-малките днес Берое разгроми Септември с 8-0, а Славия победи Спартак (Вн) с 5-0. Дъжд от голове имаше и при набор 99. Черно море надделя с 6-2 над Септември, а Калиакра се наложи с 5-4 над Шумен. При най-големите Левски и Локомотив (София) завършиха 1-1, а Черно море загуби с 0-3 от Спартак (Вн).

Организатори на футболния турнир са братята Боян и Радослав Боянов, които ежегодно събират топ отборите в памет на своя баща Петър Боянов - спортен деятел и човек с голям принос за реализирането на спортната база в Албена, дала възможност през последното десетилетие курортният комплекс да бъде фактор в спортния живот на България.

СНИМКИ: Ицо Стоичков и Гиби Искренов откриха детския турнир в Албена