Изключително оспорвана среща изиграха отборите на 32-и и 33-и випуск на НГДЕК „Константин Кирил Философ”. Отбори, които за пореден път доказаха, че могат да ни предложат добра, технична, но и спортсменска игра. Срещата започна с предимство във владението на топката от страна на 11 клас, но в рамките само на няколко минути представителният отбор на дванайсти клас поведе с 2:0 след две много красиви попадения на нападателя и капитан на отбора – Калоян Чолаков. В 15 минута след негов удар с външен фалц от корнер, топката се заби директно в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Костадин Кръстев. Отново той покачи за 2:0 в 20 мин. след точен удар с глава. След това последва отпускане в редиците на дванайсетокласниците и капитана на 11-и клас – Антон Радев върна един гол след карамбол в наказателното поле на противника. Така приключи и първата част – при резултат 2:1 в полза на 32 випуск.

СНИМКИ: Гимназисти загряват за финала на футболен турнир

източник: Тихомир Тихомиров, Калоян Чолаков

Второто полувреме на срещата се превърна в истинско психологическо изпитание и за двата тима. В средата на полувремето, единайсти клас изравниха резултата след мал шанс и автогол на защитник на 12 клас след центриране от корнер на Деян Василев. Последваха множество положения и пред двете врати, които обаче не доведоха до нищо интересно.

СНИМКИ: Гимназисти загряват за финала на футболен турнир

източник: Тихомир Тихомиров, Калоян Чолаков

Решаващият момент в тази среща беше в последната минута от добавеното от арбитъра Траяна Ангелова време, когато след контра-атака, преминала през Калоян Чолаков, Веселин Градев и Пол Данев, последният отбеляза след асистенция на Веселин Градев за крайното 3:2, с което изпрати випуск 32 на финал и с това показа, че умее да бележи решаващи голове, след като в първия кръг спечели и точката срещу 10 клас.

На 9-и октомври 32-и и 33-и випуск отново ще се изправят един срещу друг, на финал, за да определят победителя в турнира по повод 35 годишнина от основаването на НГДЕК.