Воденият от Симеон Христов тим на Спартак Вн си осигури участие в Шампионската лига по плажен футбол след спечелената титла в родната надпревара.

„Участието ни в Шампионската лига е свързано с намирането на средства, тъй като всичко трябва да си платим и поемем ние. Оптимисти сме в тази посока. Оптимисти сме с ръководството на клуба, че ще успеем да организираме нашето участие. За нас това е едно много голямо предизвикателство, първо като награда за спечелената титла и второ, че ще можем да се докоснем до най-силните играчи в плажния футбол не само в Европа, но и в света”, коментира за предаването „Морски гонг” по Дарик Симеон Христов.

Припомняме, че Спартак си осигури титлата на България по плажен футбол, след като се наложи на финала над ВНЛ с 2-1. На въпроса дали е очаквал титла играещият национален треньор Симеон Христов отвърна: „Желанието ни беше да станем шампиони. За това се готвихме цяла година. Дали съм очаквал е трудно да се каже, но ни беше трудно. Тази година отборът ни е нов и млад и изпитахме трудности по пътя към титлата, но заслужено спечелихме”.